Thursday, August 9, 2012

របៀបធ្វើបង្អែមសំខ្យាល្ពៅ


គ្រឿងផ្សំ

ល្ពៅ(តូចៗទុំល្មម) ដូងទុំ ស្ករស អំបិល ពងទា។

វិធីធ្វើ

ល្ពៅ ត្រូវចោះក្បាល ចិតឆ្កៀលយកគ្រាប់ចេញ មិនបាច់ចិតសំបកចេញទេ រួចលាងទឹកឱ្យស្អាត។ ចំណែកដូងទុំកោសពូតយកខ្ទិះតែម្តងទុកមួយឡែក។
យកចានមួយមកគួស ពងទាជាមួយស្ករស (ដាក់ឱ្យច្រើនបន្តិចព្រោះសំខ្យាត្រូវធ្វើឱ្យផ្អែម ដោយសារសាច់ល្ពៅសាប) វាយឱ្យទាល់តែពងទាឡើងពពុះ កូរប្រហែល 20 នាទី យកវាទៅលាយជាមួយខ្ទិះដូង ដាក់អំបិលមួយចឹប ដើម្បីឱ្យផ្អែមមុត។ បន្ទាប់មកយកល្ពៅមក ច្រកទឹកសំខ្យាចូលឱ្យពេញ។
យកល្ពៅជាមួយសំខ្យានោះ ទៅចំហុយក្នុងឆ្នាំងឡាំងស៊ឹង មើលភ្លើងឱ្យបានល្អប្រយ័ត្ន ទឹកដែលដាក់ចំហុយនោះរីងធ្វើឱ្យខ្លោច ឆ្នាំង ចំហុយរហូតទាល់តែទឹកសំខ្យានោះគោក ហើយល្ពៅឆ្អិនល្អនោះជាការស្រេច។

No comments:

Post a Comment